.

100% čokoláda je výzva

Čistá a jedinečná, její chuť je nezapomenutelná

I čokoládovna Ciao Cacao už má svou “stovku”, zajímalo nás, co dokážeme s kakaovými boby udělat, když se nemůžeme opřít ani o mléko, ani o cukr. Výsledek nás ohromil!

Výroba 100% čokolády vypadá na první pohled velmi jednoduše, člověk by si mohl říct: “asi vezmou kakaové boby, pomelou a mají 100%”. Ve skutečnosti, je to trochu jinak, na “stovce” poznáte jak výrobce čokolády

Socha vytvořená z tabulek 100% čokolády sloužící jako dekorace na prodejně.
Socha vytvořená z tabulek 100% čokolády sloužící jako dekorace na prodejně.

s boby pracuje, daleko jasněji jde rozpoznat, zda jsou boby správně praženy, jak jemná, či hrubá je textura, a zda je pocit v ústech příjemný. Poznáte i jak dokáže výrobce “otevřít” chuťový profil kakaových bobů. Pro nás je výzvou i temperování čokolády obsahující pouze jedinou ingredienci, a to sice kakaové boby. Proces temperování, neboli zahřátí a následné schlazení na určité teploty je u takto specifické čokolády oříšek i pro stroje, rozhoduje každá drobná odchylka a celé temperování může zhatit i špatně nastavená teplota v místnosti.

Jaký je výsledek můžete posoudit sami, čokoláda je k dostání na našem e-shopu, nebo v našem obchodě na Mariánském náměstí v Ostravě.

Napsat komentář