Žurnál / čtení pro gurmány

Zajímavosti ze světa čokolády a novinky ze zákulisí

Cool výdejna Ostrava!

Otevřeli jsme výdejní místo (Dr. Maye 2021/6, 70900 Ostrava), objednejte v e-shopu, přijďte nás pozdravit a podívejte se na vznikající prodejnu už DNES. 🙂

Žurnál

Sójový lecitin: pomocník nebo kazisvět

V oboru výroby řemeslné čokolády vzbuzuje každé téma vášně, jako by byl svět pouze černý nebo bílý. Ať už jed o CCN-51, čokoládovou hmotu nebo Fairtrade certifikace, jakmile jde o…

Ciao Cacao: jak se dělá řemeslná čokoláda

Řemeslná práce se stává stále oblíbenější. Je větší poptávka po tom, co je vyrobeno ručně, s řemeslným citem, to dává i čokoládě další rozměr. I v diskontu často narazíme na…

Solný květ je královské koření

Solný květ Flor de Sal je právem označována jako “královna solí“, nebo také jako “kaviár mezi solemi”. Tato sůl je velmi vzácná, protože k jejímu získání je zapotřebí velkých zkušeností,…

Ciao Čokoládo!

Podzime vítej! Sezóna čokolády začíná, nemůžeme se dočkat toho, až se u nás zase rozvoní omamná vůně čokolády. Těší nás, že máme nový výkonný web, který vám umí nabídnou čokoládu…

Připravujeme se na podzim

Včera jsme si moc užili den, fotili jsme totiž čokoládu. Věříme, že naše celodenní práce v ateliéru se vám bude líbit a že se vám sbíhají sliny na nadcházející čokoládovou…

Cena akademie: Bronzový bob /// Bronze beans

Když jsem připravoval vzorky do mezinárodní soutěže profesionálních výrobců čokolády pořádané v Londýně, byl jsem rozechvělý a představoval jsem si jaké by to bylo, kdyby jsme vyhráli. To jsem ještě…

Ruby

Stále ještě velmi exkluzivní ochutnávku jsme absolvovali po rozbalení balíčku z věhlasné Amstrdamské čokoládovny Van Soest-Amsterdam. Už loni, když se objevila zpráva o novém druhu čokolády Ruby od švýcarské společnosti…

Co znamená bílý povlak na čokoládě

Mohlo by vás napadnout, že čokoláda je plesnivá, ve skutečnosti má tukový, nebo cukerný výkvět. Vaši oblíbenou pochoutku ještě nevyhazujte a čtěte dál. Cukr na čokoládě „vykvete“ pokud přijde do…

Čokoládové párování

Vinné párování, kombinování vína například se sýry, je oblíbenou aktivitou pro mnohé z nás. Avšak čokoládové párování dlouho unikalo naší pozornosti. Přitom spojujeme čokoládu se spoustu chutí v našich oblíbených…