Žurnál

Magazín pro gurmány

Zajímavosti ze světa čokolády a novinky ze zákulisí

Zážitková prodejna Ostrava!

Rádi vás zavedeme do tajů výroby té nejznámější cukrovinky na světě, čokolády! Máme také výbornou překapávanou kávu, často nějakou čokoládovou cukrovinku k ní a další, plantážní kávy a další dobroty. 

Legenda o sv. Valentinovi

Legenda o sv. Valentinovi z Terni Jeho indentita je obestřena tajemstvím. Je možné, že se jednalo o dva jmenovce, přičemž jeden pocházel z Říma a druhéhý z Terni. Narodil se…

100% čokoláda je výzva

Čistá a jedinečná, její chuť je nezapomenutelná I čokoládovna Ciao Cacao už má svou „stovku“, zajímalo nás, co dokážeme s kakaovými boby udělat, když se nemůžeme opřít ani o mléko,…

Medaile ze soutěže v Londýně

Medaile ze soutěže v Londýně Soutěž Academy of Chocolate, která probíhá v Londýně roste rok od roku na oblibě a je čím dál těžší se v ní prosadit. Pravidelně se…

Sójový lecitin: pomocník nebo kazisvět

V oboru výroby řemeslné čokolády vzbuzuje každé téma vášně, jako by byl svět pouze černý nebo bílý. Ať už jed o CCN-51, čokoládovou hmotu nebo Fairtrade certifikace, jakmile jde o…

Ciao Cacao: jak se dělá řemeslná čokoláda

Řemeslná práce se stává stále oblíbenější. Je větší poptávka po tom, co je vyrobeno ručně, s řemeslným citem, to dává i čokoládě další rozměr. I v diskontu často narazíme na…

Solný květ je královské koření

Solný květ Flor de Sal je právem označována jako “královna solí“, nebo také jako “kaviár mezi solemi”. Tato sůl je velmi vzácná, protože k jejímu získání je zapotřebí velkých zkušeností,…

Ciao Čokoládo!

Podzime vítej! Sezóna čokolády začíná, nemůžeme se dočkat toho, až se u nás zase rozvoní omamná vůně čokolády. Těší nás, že máme nový výkonný web, který vám umí nabídnou čokoládu…

Připravujeme se na podzim

Včera jsme si moc užili den, fotili jsme totiž čokoládu. Věříme, že naše celodenní práce v ateliéru se vám bude líbit a že se vám sbíhají sliny na nadcházející čokoládovou…

Cena akademie: Bronzový bob /// Bronze beans

Když jsem připravoval vzorky do mezinárodní soutěže profesionálních výrobců čokolády pořádané v Londýně, byl jsem rozechvělý a představoval jsem si jaké by to bylo, kdyby jsme vyhráli. To jsem ještě…